El dia 2 de maig l'alumnat de FPB de Cuina i Restauració varem realitzar una sortida a l'escola pública Gabriel Vallseca. Aquesta sortida estava programada dins del projecte Alumn@t Expert que hem posat en marxa aquest curs.
Consisteix en què l'alumnat de 1r de FPB reb formació i després ell@s són els encarregat@s de transmetre aquests coneixements a un grup d’alumnes d'una escola de Primària. Els grups triats foren 5è A i 5è B.
D’aquesta manera els alumn@s Experts agafen responsabilitat, s’impliquen activament en les seves exposicions i són conscients del coneixementes i capacitats que tenen, fent que el missatge que donen sigui més proper als infants.
Tot comença així:
- Decidim democràticament la recepta. La recepta triada va ser "Pastas de te".
- Elaboració d'un índex de la recepta en paper per lliurar en els alumnes del seu grup en acabar l'activitat.
- Roll playing. Pràctica en parelles i en gran grup de l'exposició dels continguts i preveure possibles preguntes.
- Mise en place. Ordenar el procés de preparació dels ingredients de la recepta que desenvoluparan.
Les dues aules s'organitzaren en sis subgrups cada una de 7/8 alumnes. Un alumn@ de FPB va fer d'alumn@ Expert i es va responsabilitzar d'un subgrup.
La primera fase va ser explicar la recepta i elaborar-la poc a poc amb ajuda dels alumn@s.
Una vegada que varem aconseguir tenir la masa feta era el moment de fer la forma desitjada de les pastes de te.
La creativitat i la màgia varen fer acte de presència en aquest ambient col·laborador i de fraternitat.
Ha estat una experiència molt gratificant i brillant per la participació i implicació d'ambdos col·lectius.
Gràcies els alumn@s de 5è del CEIP Gabriel Vallseca i en els alumn@s de FPB de Cuina i Restauració de l'IES Can Balo per la vostra implicació i saber fer.
Gràcies a les tutores, Elena i Sonia, per deixar-nos entrar a les seves aules i fer realitat aquest projecte.