PROJECTE “La mirada”, educació emocional.

Que millor que començar aquesta publicació que amb el resultat final, on els alumnes d'Es Pinaret estan orgullosos del seu avanç i el seu resultat, esperam que us agradi, per cert la música també l'han elegit ells!

                                        

Treballar l’educació emocional, sempre és un tema pendent, i que millor que a través del dibuix i així és el que hem intentat fer des del Taller d’art, per això vaig pensar que hauria d'induir a la sensibilitat als meus alumnes i a la vegada els havia d’inspirar, així que van treballar la representació de la mirada que ja l’havien treballat a l’unitat didàctica del retrat, i que podeu veure en el blog en unes publicacions anteriors.

La temàtica va ser senzilla de retornar a fer però la part emocional la vam treballar amb aquestes clàssiques frases on molts d'ells es sentien representats:
  • La mirada és el reflex de l’ànima.
  • Amb la mirada al carrer i l’ànima els somnis.
  • Esteim tancats de la mirada interior. L'ànima és el més important.
El projecte durant la seva realització va ser simple i a la vegada complex, on es creen una seqüència de dibuixos on es reflecteixen les mirades dels alumnes, unes pròpies, unes altres dels companys i altres inventades.




Quan es van anar finalitzant els dibuixos vam parlar d'allò que ens fein sentir, creien que ens inspiraven o simplement els observarem per després debatir com ho finalitzaríem. La idea principal era i és fer una intal·lació amb ells però la idea que sorgí de fer un vídeo i triar la música entre ells ens semblà una bona idea de producte i així ho ferem.

En resum els objectius treballats són:
  1. Desenvolupar la creativitat.
  2. Utilitzar el llenguatge plàstic per representar emocions, sentiments, vivències i idees.
  3. Planificar i reflexionar de forma individual i cooperativa.
  4. Acceptar i participar en el respecte i seguiments dels valors.

La projecció aleatoria que es forma dels dibuixos, formant una instal·lació, representa els sentiments més purs juntament amb el traç individual del gest de cada línia.



El projecte està inspirat en  The eye project.  És un projecte comunitari d’art de la Universitat de North Park, EEUU, on els estudiants d’art es dibuixaven uns als altres.

Les competències clau treballades són CSOC, CULT i CAPR.

Gràcies per la vostra atenció!