Projecte Carnestoltes 2023

 Fa unes setmanes, quan encara gaudíem de les festes de carnaval, les alumnes de Fusteret varen fer un projecte molt interessant que ara trascrivim:

"Les darreres setmanes hem fet un projecte sobre carnestoltes a Venècia a la nostra aula. La idea era combinar assignatures i sumar per fer un projecte molt complet.
 


 La primera passa va ser estudiar on es localitza Venècia al món. A la classe de geografia, varen cercar la ciutat i poc a poc la vàrem situar en el país, continent i hemisferi. Per poder així conèixer i explicar als altres companys on estava situada Venècia. Després ens varen informar sobre la seva història i de les seves característiques. Tot això ho vàrem fer amb La Maes, la profe de socials.

 

Per una altra banda, vàrem investigar i estudiar sobre el canvi climàtic a la classe de naturals, per a poder quins tipus de catàstrofes podrien passar a Venècia.  Conceptes com l'AQUA ALTA o EFECTE HIVERNACLE, varen ser alguns dels temes que vàrem treballar.


 


Després vàrem passar a estudiar els carnestoltes Venecians, ja que vàrem decidir dedicar el nostre carnestoltes al nostre centre a aquesta temàtica, ens vàrem posar a mirar vídeos, fotos, documentals, etc, de tot tipus de disfresses que es posen les persones a Venècia i així poder tenir una base per on partir, poder fer les nostres pròpies màscares, decorat i vestits. Podrien estalviar i no comprar-les.

 

 

El dia de dijous jarder ens vàrem disfressar i vàrem lluir les nostres obres... i vàrem fer un bon berenar de pizzas i ensaïmada de tallades: una fusió entre Carnestoltes venecià i mallorquí.



 
I per últim ens vàrem posar a ajuntar i refer la informació que tots havíem agafat per a poder fer una presentació en PowerPoint i preparar una xerrada per alumnes de primària.

 
Poder anar a un cole de primària i poder explicar tot el que havíem fet i aprés va ser fantàstic!!!! Va ser molt guay fer de mestra!!!!

Aquí teniu fotos de tot!!!!


J. M."