Collita de patates de l'FP d'Agrojardineria


Després de tres mesos i mig hem procedit a la sempre màgica experiència de descobrir baix la terra la collita de patates. Al contrari que altres produccions que es veig el procés productiu i com es desenvolupa el producte final, amb les patates és una incògnita respecte a la grandària i nombre de tubèrculs per planta. A més, enguany, que vàrem encoixinar amb plàstic.


Hem aprofitat aquest conreu per posar en marxa una activitat amb continguts de diversos mòduls, per tal de mostrar com és un procés real des del punt de vista professional, així com millorar l'autonomia i responsabilitat individual i grupal dels alumnes. S'han treballat els conceptes de recepció i preparació de llavors, substrats i preparació del terreny, adobament, sistema de regadiu, encoixinat i manteniment del cultiu.


Per tancar el cicle, amb la collita retiram el plàstic i guardam els tubs de degoteig, pesam les patates i preparam les bosses per a la venda. Patates ecològiques (informal) bones per a cremes, fregir o forn. Tot un luxe!