Aprenem a salvar vides

 Una representació del professorat IES Can Balo ha participat en el programa RCP a l'Escola, posat en marxa per un grup de sanitaris del SAMU per donar a conèixer entre la població la maniobra RCP. Primer ens formem els professors, després ensenyem als nostres alumnes i aquests a la vegada ho transmeten als seus familiars i amics. En aquesta formació, tant teòrica com pràctica vàrem poder practicar diverses maniobres.


 Un exemple és la Posició Lateral de Seguretat, postura en què es posa a una persona que està inconscient però que respira. També vàrem practicar la reanimació cardiopulmonar (RCP), que s'aplica a una persona inconscient que no respira. Part de fer una RCP inclou també l'ús del desfibril·lador, del que ens va sorprendre la senzilla del seu ús i la importància de que n'hi hagués a tots els llocs públics.


 Per altra banda, també vàrem aprendre com reaccionar davant un cas d'ennuegament greu en què s'ha d'aplicar la maniobra d'Heimlich. Ha estat un aprenentatge realment enriquidor pels professors participants i pels alumnes als quals ho hem pogut transmetre.

Com més n'estiguem formats més vides podrem salvar.