VISITA A AIREUROPA, CONEIXENT LES FUNCIONS DINS L'AVIACIÓ

Ahir els nostres alumnes de l'IES Can Balo vàren tenir l'oportunitat de gaudir de passar un matí a Globalia, és una gran coorporació d'empreses situat a Llucmajor, i visitaren el recinte d'AIREUROPA gràcies a la col·laboració de SOS MAMA.

Vàrem entregar uns dibuixos que prepararen a priori, en relació al MEDI AMBIENT i l'AVIACIÓ, era indispensable per anar d'excursió, i vàren triar 3 dibuixos com a guanyadors i foren aquests:


Enhorabona a les dues alumnes d'Es Fusteret i a l'alumne d'Es Pinaret!!

Els van rebre un enginyer aeronàutic i un mecànic d'avions. En un primer moment, es reuniren a la sala on els estudiants de FP fan les pràctiques. Els explicaren que hi ha tres maneres de fer els respectius estudis: una derivats de l'IES Son Pacs, una altra directament fent un batxillerat tecnològic i la darrera fent 5 anys de pràctiques d'ajudant i després farien els exàmens pel títol de mecànica aeronàutica però per poder fer feina s'haurien de treure la llicència corresponent.
Ells varen mostrar molt d'interès i demanaren vàries qüestions a nivell laboral com horaris, salaris, avantatges...

En segon lloc, vàren tenir l'oportunitat d'anar en grup de tres a la cabina del pilot per fer les pràctiques de vol, mentre als altres alumnes els explicaven els tipus d'eines que utilitzaven per les reparacions. En el simulador de vol els explicaren com funcionava l'enlairament i l'aterratge, i els diferents comandaments de la cabina de l'avió, a més a més, pogueren disfrutar d'un petit simulacre de vol.


També els explicaren la importància de la responsabilitat de cada tipus de treball a nivell de les diferents funcions: mecànic d'avió, pilot i auxiliar de vol.

. Responsabilitat de l'avió a nivell tècnic i tecnològic.
. Responsabilitat de la conducció segura de la destinació de l'avió, dels passatgers,  de la tripulació i de la carga.
. Responsabilitat d'atenció, assistència i seguretat en tot moment del  passatgers.



I en tercer lloc, els mostraren un avioneta d'auxili antiga i diferents tipus d'avionetes. Després per acabar amb el recorregut dins el recinte una auxiliar de vol els explicar com havien d'obrir les portes en cas d'emergència perquè surtin les rampes, a caminar en cas d'incendi, com funcionen les mascaretes d'òxígen...



Ah! I molt important dominar l'anglès que és un requisit indispensable dins aquests oficis!

El gran interés que va sorgir dins el grup fou prou gran i l'experiència molt positiva i divertida!
Com podeu veure a les imatges!


Gràcies pel vostre interés!