Visita dels biòlegs de COFIB (Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears)







Visita dels biòlegs de COFIB (Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears)

Sin título-2.jpg


El passat dijous dia 14 de març ens varen visitar una biòloga i un biòleg del Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears, COFIB.
Ens varen informar de la tasca que duen a terme en pro de la conservació de  la fauna de les nostres illes. Varen explicar la diferència entre la fauna autòctona, que és la que curen i recuperen per després introduir-la novament dins el nostre ecosistema, i la fauna exòtica que procedeix d’altres ecosistemes i que retiren del nostre ecosistema per evitar competències amb la fauna de les Illes Balears.

Una vegada recuperats els animals autòctons els alliberen a na naturalesa i en segon quines espècies es fa un seguiment del seu moviment i desplaçaments per territori utilitzant emissors de ràdio i gps, que ens varen ensenyar i vàrem poder tocar. Tant aquestes dades com les biològiques (pes, mida, sexe, anàlisis de sang, de bactèries...) s’utilitzen per aconseguir una base de dades que ajuden a millorar el coneixement d’aquestes espècies.




Una de les coses que ens varen agradar més, varen ser les mostres biològiques que varen poder tocar. Vàrem poder observar i diferenciar els cranis de diferents espècies d’aus. També comprovarem la diferència entre les plomes de les aus rapinyaires diürnes i nocturnes, així com vàrem poder comprovar que les plomes són impermeables. A més, ens varen dur unes quantes mudes de la pell de serps, quina textura més rara.

Us deixam un triptic informatiu ... relament interessant i val la pena contactar amb ells!!!

Per últim ens agradaria agrair als biòlegs la seva entrega i dedicació a aquest taller t’han interessant.
Resultado de imagen de gracias



FPB Agrojardineria i Composicions Florals de l’IES can Balo.